EU:n tärkein tehtävä on estää ilmastokriisi ja turvata ihmisoikeudet.

Olen ehdolla, koska haluan tuoda ilmastotoimiin mukaan sekä nuorten äänen että monipuolisen osaamiseni: Ilmastokriisin vastaisessa työssä pitää ottaa huomioon myös sosiaalinen oikeudenmukaisuus, kauppapolitiikka ja arktiset alueet.

Olen koulutukseltani kauppatieteiden kandidaatti ja teen pro gradu -tutkielmaa tuottojohtamisen vastuullisuuskysymyksistä. Lisäksi olen opiskellut mm. johtamista ja matkailuntutkimusta. Syksyllä 2018 aloitin uuden tutkinnon lapsuuden haaveeni parissa, kun aloin opiskella Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa vaatetussuunnittelua. Tulevaisuudessa olen siis toivottavasti ekonomi, jolla on vahvaa vaatealan osaamista. Tämän kaiken haluaisin tuoda myös parlamentin työskentelyyn, sillä ilmastokriisin torjunta edellyttää myös osaamista yritysmaailmasta ja pikamuodin kitkemistä.

Minulla on nuoresta iästäni huolimatta jo paljon työkokemusta. Olen mm. toiminut vuosia Rovaniemen seurakunnan nuorisotyön parissa, matkailualalla sekä Suomen parhaan hotellin vastaanottovirkailijana että safarifirman asiakaspalvelutehtävissä ja ICT-firman asiakasvuorovaikutuksen asiantuntijatehtävissä.

Ilmastokriisin torjunta edellyttää reilua muutosta. Ilmaston tulee läpileikata kaikkea päätöksentekoa. Haluan olla tekemässä tätä ihmiskunnan suurinta ja tärkeintä tehtävää niin, että se toteuttaa myös sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Päästökaupan uusiminen, veropolitiikka ja muut tärkeät keinot eivät saa langeta vain pieni- ja keskituloisten maksettavaksi, vaan Green New Deal -muutoksen tulee tarkoittaa myös uutta työtä, mahdollisuuksia koulutukseen ja sosiaalisesti vahvempaa EU:ta. Ketään ei saa unohtaa.

Olen ehdolla Euroopan parlamenttiin, koska päätöksenteossa on kuuluttava myös vähemmistöjen ääni. Olen avoimesti homoseksuaali rovaniemeläinen. Parlamentissa pitäisin huolen, että EU kehittyy kaikkien kansalaistensa yhdenvertaisuutta ja ihmisoikeuksia puolustavaksi.