Rovaniemeläinen 25-vuotias kauppatieteiden kandidaatti Miikka Keränen asettuu vihreiden ehdokkaaksi kevään kuntavaaleissa. Keränen ja 3 muuta ehdokasta nimettiin Rovaniemen vihreiden yhdistyksen kokouksessa 8. helmikuuta.
Keränen toimii tällä hetkellä kaupunginvaltuuston varajäsenenä ja toista kauttaan seurakunnan kirkkovaltuuston jäsenenä:
– Olen kuluvan valtuustokauden aikana jättänyt aloitteet katutaiteen, kaupunkipyörien ja jakamistalouden edistämisen puolesta. Haluan nyt jatkaa aloittamaani työtä ympäristö-, yrittäjä- ja opiskelijaystävällisen kunnan puolesta, Keränen kertoo ajastaan Rovaniemen kaupunginvaltuustossa.
Vihreiden gallup-kannatus on kovassa nosteessa, mutta kannatus on ollut Lapissa vielä melko pientä:
– Rohkaisen kaikkia vihreistä kiinnostuneita asettumaan ehdolle. Juuri meille tärkeät teemat ovat nousemassa vaalien keskiöön: koulutus, ympäristö ja työllisyys. Vihreät on aito vaihtoehto, Keränen summaa vihreiden vaaliteemoja.
Keränen opiskelee sekä Tampereen yliopistossa vastuullista liiketoimintaa että Lapin yliopistossa johtamista.
– Opiskelijan elämä on nykyisin melko hektistä. Pyrinkin valtuutettuna tuomaan esille erilaisia kuntalaisten arkikokemuksia: Päätöksenteossa korostuu tällöin avoimuus ja joustavuus.
Keränen oli ehdolla viime eduskuntavaaleissa ja sai 354 ääntä Rovaniemellä. Viime kuntavaaleissa vihreät saivat Rovaniemellä 3 valtuutettua ja tavoittelevat nyt ainakin 4 paikkaa.