Rovaniemen seurakunnan kirkkovaltuusto kokoontui jälleen: Nyt valtuustokausi 2015-2018 on jo puolivälissään! Se tarkoittaa sitä, että kirkkoneuvoston kokoonpano ja kirkkovaltuuston puheenjohtajisto menivät vaihtoon.

Varapaikka kirkkoneuvostoon

Vaalien 2014 jälkeen käytiin neuvottelut, ja suurimmat ryhmät sopivat vaihtavansa valtaa valtuustokauden puolivälissä. Nyt keskustalla on yksi paikka enemmän neuvostossa ja kokoomus puolestaan puheenjohtaa valtuustoa. Keskustan ryhmä lupasi meille jo 2014 neuvotteluissa, että saamme heiltä yhden heidän varapaikoistaan. Näin ollen Tulkaa kaikki -ryhmän Joni Tähtisaari valittiin yhden keskustan varsinaisen jäsenen henkilökohtaiseksi varajäseneksi.

Olemme olleet nyt kaksi ensimmäistä vuotta ilman varapaikkaa, joten olemme erittäin kiitollisia keskustan ryhmälle! Valittu Joni Tähtisaari sai mahtavan äänisaaliin vaaleissa, mutta jäi ryhmämme tuloksen vuoksi ilman paikkaa valtuustossa. Toivotaan, että Joni pääsee käyttämään nyt pitkää isoskokemustaan ja muuta asiaosaamistaan neuvostossa.

Aloite seurakunnan ja opiskelijoiden yhteistyön lisäämiseksi

Henkilövalintojen lisäksi valtuustossa ei juuri käsitelty muita asioita. Jätin kuitenkin valtuustoaloitteen, jossa esitän, että Rovaniemen seurakunta lisää yhteistyötä opiskelijoiden kanssa – Rovaniemen seurakunnassa riittäisi varmasti paljon aiheita opinnäytetöihin ja pro gradu -tutkielmiin. Aloitteessani esitän, että seurakunta

  • kartoittaa tarpeitaan ja mahdollisuuksiaan tarjota tällaista yhteistyötä opiskelijoiden lopputöiden osalta.
  • tarjoaa näitä projekteja aktiivisesti opiskelijoille.
  • luo oikeudenmukaisen järjestelmän opiskelijoille hakea näihin projekteihin ja saada niistä asianmukaisen korvauksen.

Uskon, että Rovaniemen seurakunta voisi hyötyä tästä yhteistyöstä, ja saada tutkittua tietoa toimintansa kehittämiseksi. Moni opiskelijakin varmasti tarttuisi mielellään mahdollisuuteen tehdä yhteistyötä näin ison organisaation kanssa.

Seuraava kokous on vasta 31.5. – sitä ennen otan mielelläni vastaan ehdotuksia aloitteiksi tai muuta palautetta!