Monet yritykset pyrkivät luomaan nostalgisen tunnelman joulumainontaansa. Muistot menneisyydestä ovat ihanan pehmoisia. Anttila tuokin tänä vuonna tuulahduksen 1950-luvulta, ja tunkee vanhempien kurkusta alas dikotomisia sukupuolirooleja lapsille. Näin vastuuton toiminta vaatii ostoboikotin.

Näin kertoo Anttilan nettikuvasto: ” Nuket kuuluvat jokaisen tytön lempileikkeihin! Tyttöjen ja poikien leikit erottaa jo varhain, sillä nukkevauvat ja muut hoivattavat kulkevat pienoisen tyttösen kainalossa mukana jo taaperovaiheesta. Meiltä saat suositut Barbie-nuket, Baby Born -nuket sekä tarvikkeet, kuten nukenrattaat ja tuttipullot. Katso rauhassa läpi laaja valikoimamme ja kuulostele hieman lapseltasi, minkälainen nukke olisi mieluisin. Voit täydentää lapsen nukentarvikkeita aina syntymäpäivinä, jolloin lahjan miettimiseen ei kulu aikaa. Pojille suosittelemme kauko-ohjattavaa autoa tai uusinta Legopakkausta. ”

Kuvastosta löytyy myös seuraava: ” Vauhtia rakastaville lapsille ja lapsenmielisille meiltä löytyy kattava valikoima kauko-ohjattavia autoja, RC- autoja sekä -helikoptereita. Ilahduta koko perhettä hankkimalla esimerkiksi autorata tai kauko-ohjattava auto. Näillä leluilla saa ajan kulumaan ja tekemistä koko perheelle! Täältä löydät myös Brio-junat, pikkuautot, sekä parkkitalot. Mikäli etsit lahjaa tytölle, tutustu nuket ja tarvikkeet -kategoriaamme tai hanki leikkikeittiö perheen pikkuleipurille. Meiltä saat ilmaisen ja nopean toimituksen Anttila-tavarataloon! ”

Miten tällaista soopaa kehdataan edes kirjoittaa 2010-luvulla? Toivon, että jokainen ostaa lapselleen leluja lapsen toiveiden, ei sukupuoliroolien mukaan. Ja ostaa ne muualta kuin Anttilasta, kunnes Anttila korjaa kuvaukset ja pyytää tapahtunutta anteeksi. Ilmainen vinkki myös jatkoa varten: Kannattaa perehtyä sukupuolen moninaisuuteen ja dikotomisen ajattelun haittavaikutuksiin, ja ottaa tästä kaikesta opiksi.

Tuskin Anttila on ainut vastuuton, joten jätä välistä myös muut vastaavat yritykset. Huomio kiinnittyi nyt vain erityisesti tähän.

Hyvää alkanutta kulutusjuhlaa. Tee vastuullisia valintoja.