Remember, remember, the fifth of November! Marraskuun viides jäi mieleemme lähinnä siitä, että pääministeri Sipilä (kesk) aloitti hallituksen sisällissoten kertoessaan, että saattaa lähteä presidentin puheille. Eräs uutinen jäi tämän nolon sotkun peittoon: Olli Immonen (ps) otettiin avosylin vastaan hallituksen riveihin.

Timo Soinin (ps) harjaus onnistui. Immonen oli hetken sivussa, ja kansa unohti kokonaan kesäisen kohun. Immosen kirjoitus ei ole kuitenkaan muuttunut mihinkään. Ja hän luultavasti oppi vain pitämään näppinsä paremmin hallinnassa, eikä ajatusmaailmansa ongelmia. Perussuomalaiset voivat jatkaa linjaansa, jossa suuren osan kannatusta luo muukalaisviha ja ennakkoluulot.

Erikoiseksi tilanteen tekee sen, että perussuomalaiset kohtelevat ongelmajäseniään hyvin eri tavoin. Sebastian Tynkkynen (ex-ps) lensi pellolle puolueesta, koska kritisoi puolueen johdon linjaa hallituksessa. Immosta perussuomalaiset eivät halua rangaista, vaan eroaminen ryhmästä oli puhdas poliittinen manööveri, jolla huijattiin sekä kansaa että mediaa.

Viestintätoimistojen kannattaisikin rekrytoida se master-mind, joka persujen julkikuvaa luotsaa. Sillä populistisesta puolueesta on tullut mediapuolue, jolle ulkokuori on kaikki kaikessa. Rettelöitsijät heitetään ulos, ja johto uhriutuu. Median riepottelema viedään hetkeksi jemmaan, mutta tuodaan vähin äänin takaisin keräämään äänet pois Muutokselta yms. Kun hallituksen linja ei kannattajakuntaa puhuttele, asemoidaan itsensä oppositioon, joka oli koko ajan vastustamssa eläkeläisten kiusaamista. Populismi on jäänyt, sillä puolue ei tue kansan enemmistön kantaa, kuten avioliittolaki jo osoitti. Mahtavaa mediaosaamista silti, jolla löisi paremmin rahoiksi viestintäalalla kuin persusäätiön tuotoilla, jonka muuten maksaa veronmaksajat puoluetuen kautta.

Mutta vielä itse ongelmaan. Immonen ei ole muuttunut. Sama linja jatkuu. Siksi korjasinkin hallituksen ohjelman kannen.  Immonen on nyt hallituksen riveissä, eikä hänen linjansa ole ongelma keskustalle eikä kokoomukselle. Sipilä ja Stubb (kok) hyväksyvät Immosen ajatukset. Ja tuo linja on niin vahva, että hallituksen voisi nimetä Immosen I hallitukseksi.

Immosen hallituksen linja on pelottava etenkin nyt, kun muukalaisviha ja rasismi nostavat yhä enemmän päätään. Suomea ei voi tässä tilanteessa johtaa hallitus, jolle sota monikulttuurisuutta vastaan on hyvä asia. Immosen hallitus on kaadettava.